Huawei P20, P20 Lite och P20 Pro

 

Huawei P20, P20 Pro och P20 Lite

Huawei har under en längre period släppt intressanta telefoner som helt klart utmanar konkurrensen.  I år (2018) släpptes en intressant serie telefoner som kom att kallas P20.

Telefonerna i serien är P20, P20 Pro och P20 Lite och kommer med lite olika specifikationer och i olika prisklasser.

Huawei P20

Är Huawei’s mellanklassmartphone i P20-serien. Telefonen kostar ungefär 6500 kr vid lansering. Kanske det mest intressanta med serien är de kameror som dessa telefoner har utrustats med. På P20 får man en selfiekamera(framsidan) på 24 megapixel, vilket är riktigt bra. Men som vanligt är det kameran på baksidan som är intressant. P20 har två kameror på baksidan, en på 12mp och den andra på 20 megapixel. Kameran klarar av super slow motion med hela 960 bilder per sekund. Telefonen har fingeravtrycksläsare på framsidan samt ansiktsigenkänning som ska vara ”löjligt snabb” enligt tester.

Telefonen har dessvärre inte trådlös laddning som börjar allt mer bli standard och ett vattenskydd som är utav det enklare slaget.

Summa summarum; P20 är en intressant telefon. Den passar säkerligen de allra flesta, men är man sugen på en fullsmetad telefon med den senaste tekniken så är P20 Pro där man ska kolla.

Huawei P20 Pro

P20-Pro är telefonen har ett lanseringspris runt 8500 kr och är Huawei’s absoluta flaggskepp.

P20 Pro har allt som är bra med P20 men också ett par extra funktioner som kan vara intressanta nog att betala 2000kr mer för telefonen.

Först och främst är det baksidekameran. Här finns tre kameror på 40, 20 respektive 8 megapixlar. Dessa kameror samarbetar på ett imponerande sätt och kan erbjuda imponerande fotografier i mörker men också riktigt bra zoom.

Vad får man mer då i jämförelse med P20?

Jo du får ett bättre vattenskydd och något större skärm . Detta kanske inte övertalar alla, men det är ju framförallt kameran som är det intressanta med denna modell.

Huawei P20 Lite

P20 Lite är också en intressant telefon, detta är en smartphone i 3500kr-segmentet. Alltså ungefär hälften mot de tidigare nämnda modellerna. Detta är något man helt klart måste ha i åtanke när man tar en titt på P20 Lite.

En jämförelse med P20 Lite och P20 Pro är orättvis. Men det man bör veta är att P20 Lite inte har samma chip i topprestanda som P20/P20 Pro, man får heller inte samma byggkvalité eller kamera som dessa telefoner. Men trots det är P20 Lite en riktigt bra telefon för det segmentet. Det märks absolut att P20 Lite drar nytta från P20 och P20 Pro.

Kom ihåg att köpa skal och fodral för att skydda din Huawei P20.

Här är några direktlänkar:

Huawei P20 Skal och Fodral

Huawei P20 Pro Mobilskal och Mobilfodral

Huawei P20 Lite Skal och Fodral

 

Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact lanserade

Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact lanserade
Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact

Sony har under Mobile World Congress-mässan i Barcelona lanserat sina nya flaggskepp; Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact.

Telefonerna har fått ny design, bättre kamera och vibrationer som skall göra telefonen lite mer personlig. Mer om det längre ned.

Sony har under ett par år gjort intressanta telefoner, Compact-serien är en ganska unik serie telefoner. Dessa är telefoner med topprestanda men som levereras i ett smidigare format. Så också Sony XZ2 Compact.

Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact ny design och trådlös laddning

Sony har fått kritik för att man inte uppdaterat sin design nämnvärt de senaste åren. Men med XZ2 har man lanserat designkonceptet ”Ambient Flow”. Med detta har man lanserad en konvex baksida som ska ligga bättre i handen. Detta designkoncept för mina tankar till Apples lansering av iPhone 3G. Som många fortfarande än idag påpekar att det var den iPhone som legat bäst i handen.

Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact får också trådlös laddning som mer och mer börjar bli standard.

Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compacts vibrationer

Detta fick mig att haja till när jag först hörde. För mig lät det konstigt att lansera en telefon 2018 och ha vibrationer som en USP. Men när man läser vidare om det så verkar det intressant.

Först och främst har vibrationsmotorn blivit starkare, vilket förhoppningsvis hör att man inte missar samtal när telefonen ligger ljudlös. Men det är inte den stora nyheten. Nyheten med vibrationerna är inspirerad från hur handkontrollen till Playstation fungerar. Detta gör att olika vibrationsmönster skall förstärka upplevelsen i exempelvis spel. Det kanske inte låter så spännande men de vibrationer man har i Playstations handkontroller tycker många förstärker upplevelsen. Alltid kul med något nytt!

Bättre kamera och 3D-selfies

Det känns nästan som en självklarhet att kameran förbättras vid lansering av ett flaggskepp men det ska även nämnas om Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact, de har fått nya och bättre kameror.

Dessa telefoner har fått Sonys Motion Eye-kamera som lanserades 2017. Denna kamera klarar av superslowmotion samt 3D-skanning. Denna 3D-skanning kan man från och med XZ2 även använda selfiekameran för att skanna sig själv och skapa roliga avatarer.

Lansering och pris

Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact kommer att ha en skärmstorlek på 5,7 tum respektive 5 tum. Storleksskillnaden blir 18mm på höjden och 7mm på bredden. Så XZ2 Compact kommer antagligen att uppfattas som en ganska mycket mindre telefon. Priset kommer att vara i krokarna 8000 kr respektive 6000 kr och telefonerna är planerade att hamn i butik från och med den 6 April.

På Bjornberry arbetar man proaktivt och har förberett med mobilskal och mobilfodral till Sony Xperia XZ2 och XZ2 Compact  inför lanseringen nästa månad.

Snart är Samsung Galaxy S9 Här

Galaxy S9

Så var det dags, våren börjar närma sig och nya modeller i Samsungs S-serie är på gång.

Samsung väntas lansera Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus under MWC-mässan i Barcelona 25/26:e februari.

S-serien har nu under flera år varit en utav årets mest hajpade telefon, den brukar ha mycket utav den senaste tekniken och ofta så utses den till årets telefon. Detta gör att många spekulerar i vad för hårdvara denna kommer att ha och vilka nya funktioner som kommer att vara på detta flaggskepp.

Det är knappt två veckor kvar till släpp så man kan börja ana att många utav dessa rykten troligen stämmer men man ska alltid ta rykten med en nypa salt.

Rykten om Samsung Galaxy S9 och Galaxy S9 Plus.

Senaste ryktet är att Samsung planerar en liknande lansering som Apple introducerade i samband med iPhone X, nämligen 3d-animerade emojis. Kanske inte det mest spännande men det är ett av de senaste ryktena.

Den ryktade specifikationen på Galaxy S9 är:

  • 5,8 tum skärm.
  • Bakre kamera på 12 megapixel, främre på 8 megapixel.
  • Super Slow Motion
  • 64 gb lagring
  • 4 gb arbetsminne
  • Ögonigenkänning
  • IP68-certifierad mot damm och vatten.
  • Stereohögtalare från AKG
  • Tråglös laddning.

Kollar man på specifikationen så är Super Slow Motion, något som jag går igång på. Enligt uppgifter ska den vara på hela 1 000 bilder per sekund. Vilket borde kunna producera fantastiska slow motion-filmer.

Ögonigenkänning är också intressant, det är riktigt kul då man har hög igenkänningsfaktor från science fiction-filmer. Förhoppningsvis fungerar det riktigt bra också. iPhone X kör på ansiktsigenkänning men jag känner inte till någon telefon med ögonigenkänning. Jag tycker det är riktigt bra att man testar olika alternativ för att ”låsa upp” telefonen. Att de stora märkena konkurrerar med olika teknik kan verkligen ge oss bättre och bättre metoder med högre och högre säkerhet, vilket verkligen behövs med tanke på hur man använder telefonen idag.

S9:an verkar komma i en ny färg också:Bildresultat för galaxy s9

Det här kommer troligen att bli en väldigt intressant telefon och troligen en utav de bästa telefonerna 2018.

Som tidigare nämnts så är ska den visas upp på mobile world congress-mässan i Barcelona. Det verkar som att olika källor har olika datum men 25:e eller 26:e februari verkar mest troligt för lansering. Sen sägs det att förhandsbeställning kommer att kunna göras från och med första mars med leverans och premiär i butikerna 16:e mars.

Kom ihåg att köpa Samsung Galaxy S9 skal och fodral och Samsung Galaxy S9 Plus skal och fodral.

Internet är fantastiskt ! – Hur fungerar det?

Internet är antagligen min favorituppfinning. Ibland ställer man sig frågan hur livet skulle vara utan internet. Vi använder internet i skolan, på jobbet och på fritiden. Mer eller mindre dygnet runt alla dagar i veckan. Idag har vi bredbandsuppkopplingar som har gjort många saker möjliga. Det var inte så jättelänge sedan det hade varit på tok för dyrt med streamingtjänster som Netflix. Detta då man tidigare betalade sin internetuppkopplingen per mb.

Det är inte många av internets alla användare som vet hur internet fungerar, därför är YouTube-klippet ovan väldigt intressant och lärorikt. På wikipedia finns det också en bra artikel om internet för den som vill ta sig lite mer tid i att sätta sig in hur internet fungerar.

 

Min favorit – Smoothie på banan & jordnötssmör

Smoothie är det perfekta mellanmålet. Den absolut godaste smoothien enligt mig är gjord på banan och jordnötssmör. Kanske inte den allra nyttigaste men sjukt god och riktigt bra om man är sugen på något riktigt gott.

Så här gör jag min banansmoothie:

  • 1 banan
  • 2 msk jordnötssmör (jordnötssmör ska bara innehålla jordnötter och salt, absolut inte socker och andra tillsatser)
  • Några bitar is
  • Mellanmjölk

Detta kör jag sedan i en matberedare och smakar ibland av med lite honung (om man är riktigt godissugen). Denna smoothie är helt ok i samband med träning, bananen innehåller bra med kolhydrater och mjölken och jordnötssmöret är rikt på protein.

 

iPhone X – Telefonen att köpa 2017?

Det börjar bli dags att köpa ny mobiltelefon för mig och iPhone X verkar intressant. Jag har länge använt och varit nöjd med

iPhone X telefon
iPhone X kommer November 2017

min iPhone 6 Plus, men den börjar få några år på nacken nu och börjar bli sliten, så det känns verkligen som att det är dags för att köpa en ny smartphone.

Jag tycker att nya iPhone X (läses som 10, alltså iPhone 10) verkar vara en telefon som skulle passa mig väldigt bra. Den är sjukt snygg, har grymma funktioner och storleken verkar trevlig.

Här nedanför ska jag försöka att skriva de störst fördelarna och nackdelarna (enligt mig) med nya iPhone X.

Storleken på iPhone X

iPhone 10 har en display på hela 5,8 tum jämför man det med min iPhone 6 Plus så har den ”bara” 5,5 tum. Men trots att skärmen är större så är ändå telefonen mindre. iPhone 6 Plus är 158,1 millimeter hög och 77,8 millimeter bred, medan iPhone X är 143,6 mm hög och 70,9 millimeter bred. Detta gör alltså iPhone X 1,5 cm kortare och nästan 7 mm smalare är min iPhone 6 Plus.

Jag gillar verkligen jättemycket att ha så stor skärm som det är på min iPhone, men kan man till och med nya iPhone så får man till och med större skärm men i en telefon som är mindre. Med den nya Super Retina-skärmen borde man också se stor skillnad på upplösning och skärpan i bilden.

Kameran

Jag fotograferar en hel del med mid mobiltelefon, man har ju alltid med sig den. Med min iPhone 6 Plus har jag oftast varit nöjd med bilderna. Ibland blir bilderna dock inte så bra som man hoppats, så vid detta mobilbyte känns kameran väldigt viktig. Kameran på iPhone X ska vara en helt ny kamera med dubbla linser, ena linsen med vidvinkel och den andra med teleobjektiv. Kameran har optisk zoom och är på 12 megapixel.

Jag brukar följa Apples event och eventet man höll 12:e september 2017 lade man stor vikt på hur bra kameran var. Det som jag tyckte verkade mest ball med kameran var porträttläget. Man kan exempelvis ta porträtt med svart eller suddig bakgrund.

Trådlös laddning

Trådlös laddning verkar smidigt men kanske inte det som avgör köp. Trådlös laddning verkar smidigt men tyvärr kommer inte AirPower-plattan först 2018. AirPower-plattan är den stora plattan man ska kunna använda för att ladda flera Apple-produkter samtidigt. Denna platta är större och kommer att fungera tillsammans med Apple Watch, iPhone X och Airpods samtidigt. När den släpps kommer trådlös laddning verkligen att bli smidigt. Med denna platta kommer man bara att behövas en sladd till nattduksbordet och på plattan kan man ladda alla sina Apple-produter.

Nackdelar

Den enda nackdel jag för tillfället finner är priset. Det pratas om att denna telefon kommer att kosta runt 11 500kr vilket jag nog fortfarande anser är alldeles för mycket för en telefon. Men det återstår att se vad denna kan tänkas kosta om man köper den i samband med tecknande utav abonnemang.

Slutsats

Det mesta talar just nu för att det blir en iPhone X för min del. Jag tycker Samsung har kommit med riktigt bra alternativ, kanske framförallt med Note 8. Men då jag har både Airpods och Apple Watch så känns det för mig mest naturligt att köpa iPhone X. Visst priset är aningen i överkant men det finns så många fördelar med denna telefon enligt mig. Jag ska försöka att skriva andra inlägg liknande detta innan jag tar beslut. Det är ju ändå ett tag kvar tills denna kommer ut i butik.